Вітаю на блозі словесника. Сподіваюся, що інформація буде цікавою та корисною для Вас

Вітаю на блозі

неділя, 29 жовтня 2017 р.

Хмурівські читання


23-27 жовтня 2017 року на блозі кафедри теорії і методики середньої освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбулася науково-практична інтернет-конференція «ХIІІ Хмурівські читання» з проблеми: «Технологія фахової майстерності: актуальні питання організації навчання».

ОСОБЛИВОСТІ УРОКУ ЛІТЕРАТУРИ В СУЧАСНІЙ ШКОЛІ
Художня література – мистецтво особливе, і жоден проект світового кінематографу чи досконала комп’ютерна гра не здатні замінити безпосереднього спілкування з книгою. Сучасний вчитель літератури зобов’язаний вирішити надскладне завдання: навчити дітей любити художнє слово. Як сформувати читацьку активність? Як розвинути в учнів якості справжніх уважних читачів, вміння сприймати не лише сюжет твору (який легко можна «витягнути» з Інтернет мережі), а й цінувати красу художнього слова, оригінальність виражальних засобів, неповторність жанрів?
Життєво необхідно поступово переходити від формування в учнів безпосереднього інтересу до літератури, до вміння займатися пошуковою, дослідницькою роботою. Створювати передумови для різноманітної самостійної діяльності учнів: від репродуктивної діяльності до репродуктивно-творчої, творчої.  
Читати далі за посиланням Хмурівські читання 

Немає коментарів:

Дописати коментар